top of page

Onze Docenten

Stichting NoNonsense werkt met ervaren docenten, die niet alleen ervaring hebben met lesgeven, maar ook met het musical- en operavak. 

Nick van Kuipers

IMG_4644_edited.jpg

Nick van Kuipers begon op 12 jarige leeftijd bij Stichting NoNonsense. Hij speelde in: Ik heb een droom, 4U, Voorjaarsontwaken, de Dinnershow,  Carpe Noctem en als invaller in 'Er was eens..'  Voor Stichting NoNonsense zong hij de partijen in voor "Petticoat". Vanaf 2016 is Nick verbonden als docent en regisseerde en verzorgde de zang van de shows voor alle groepen. Voor de Teenzz doet Nick ook de choreografie. Menige show heeft Nick zelfgeschreven.

Nick volgde een jaar de MAF voor volwassenen in Tilburg, deed een jaar vooropleiding muziektheater bij Codarts in Rotterdam en is cum laude afgestudeerd aan de afdeling Klassiek muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten uit Tilburg. Daar heeft hij ook een master afgerond. Nick heeft zanglessen gekregen van Harry Ruijl, Edward Hoepelman en Carmelo Corrado Caruso in Noto (Sicilië).

 

Hij was te zien in de opera De|Die|The Fledermouse, in de opera Rigoletto, beiden van Opera Zuid en in Die Fledermaus van FHK. Met Gerard van Maasakkers speelde hij in het muziektheaterspektakel Fanfari Bombari. In Spanga en Malta stond Nick in de opera Aïda van Opera Spanga. Ook doet hij vele losse optredens in bijvoorbeeld kerken, de voorstelling Onegin  en met Stichting Cherubino voor de voorstelling Het hele eieren eten. Voor de Reisopera stond hij  in Fidelio. Nick vertolkte de titelrol Boccaccio bij La Mascotte Opera.

Op scholen geeft Nick muzieklessen, workshops muziektheater, opera, drama en improvisatie.

Nick geeft privézanglessen aan wie zich verder wil ontwikkelen.

Tevens is hij verbonden aan het BMT uit Breda. Voor Fontys Hogeschool voor de Kunsten was hij assistent-regisseur bij de productie Fame van Musicaltheater 2 en 3 met Marleen van der Loo als regisseur. Nick dirigeerde een kinderkoor.

Nick is docent muziek op de Pabo van Avans in Breda.

IMG_4496.JPG

Mark Zielhorst

Mark Zielhorst zingt al van kleins af aan. Vanaf zijn elfde ging hij op musicalles bij FanWork Musicals, waar hij zijn eerste theater- en danslessen kreeg en waar zijn liefde voor muziektheater en musical begon te groeien. Hier kreeg hij zang-, dans- en spellessen van verschillende mensen uit het musicalwerkveld. Later volgde hij bij FanWork lessen in Amsterdam en werd hij gevraagd als understudy van Mowgli in hun productie van 2011. In 2017 speelde hij in hun productie van de musical 13.

In 2018 besloot hij zijn klassieke stem te ontwikkelen en werd hij aangenomen bij de bachelor Muziektheater Klassiek onder leiding van Harry Ruijl aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier speelde hij Aljosja in Dostojevski’s De Gebroeders Karamazov. Mark was te zien in de operette Die Schöne Galathée van F. von Suppé en geeft hij privé- en groepszanglessen.

Inmiddels is Mark afgestudeerd en volgt hij voor het tweede jaar een master  bij de FHK in klassieke zang en  musicalzang. Dit jaar was Mark te zien bij Opera Zuid in de productie Orphée aux Enfers.

Voor Stichting NoNonsense was hij de choreograaf van een deel van Ik heb een kleine droom van de Youngzz. Show 15, Urinetown en Titanic is de vierde productie waar Mark aan verbonden is.

IMG_4319.JPG

Roos Suijkerbuijk

Roos Suijkerbuijk werd in 2015 lid bij de Youngzz en werd een paar jaar later  vrijwilliger bij de Teenz bij de vrijdaggroep. Roos krijgt vaak de eer van meest enthousiaste NoNonsense Lid. Inmiddels is Roos lid van de Theatergroep.  Een leven zonder NoNonsense kan Roos zich niet voorstellen. In haar vrije tijd volgt Roos zanglessen bij Nick van Kuipers en heeft ze ook balletlessen.

Roos zat als castlid in Wat als wij het voor het zeggen hadden, Wondermeid, Er was eens junior, Niet te filmen, Ik heb een kleine droom,  En ze leefden nog, 15! en ze speelde de rol van Lot in Urinetown. In Titanic zal Roos schitteren als Bride.

IMG_4316.JPG

Ilana Vos

Ilana Vos werd in 2021 lid bij de Youngzz en is sinds dit jaar vrijwilliger bij de Teenzz bij de dinsdaggroep.

Voordat Ilana bij NoNonsense kwam heeft ze drie jaar op een andere musicalschool gezeten en 4 jaar gedanst bij een dansschool.

Ilana zat als castlid in Show 15 en was een fax/kopieermeisje in Urinetown. Inmiddels is Ilana lid van de Theatergroep. In Titanic speelt Ilana mevrouw Aubert.

Ilana vindt het heel leuk om te ondersteunen bij de Teenzz, omdat ze zichzelf zo ook kan ontwikkelen in deze richting. Zij volgt nu een oriëntatiejaar bij Curio en hoopt volgend jaar aan een theateropleiding te beginnen.

Oud Docenten

Docent_Oud_Yannick.png
docent_oud_esmee.png

Yannick Plugers

Yannick Plugers speelde als jongere bij Stichting NoNonsense in Voorjaarsontwaken.

Yannick studeerde in 2016 af aan de Fontys Hogeschool van de Kunsten, richting Musicaltheater. Eerder studeerde hij aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Hij volgde lessen van o.a. Frank Sanders, Florian Boutonnier, Tim van der Straeten, Noortje van Gestel en workshops van Brigitte Odett en Alan Evans. Bij de FHK volgde hij zanglessen bij Harry Ruijl en Edward Hoepelman.

 

Yannick vervulde rollen in Evita (understudy Ché), My Fair Lady (Harry, cover Alfred P. Doolittle), A Chorus Line (Butch, cover Al, Don & Ritchie), Grease(cover Kenickie, Sonny & Roger), Shrek (Klein Duimpje, cover Peter Pan), Doodgewoon (Snelger Guring) en Broadway in de Polder(ensemble). Hij speelde in diverse eindvoorstellingen zoals: Alice in Onderland, Be Italian (Guido Contini), De koning sterft en Fame!(Joe Vegas) onder regie en choreografie van Martin Michel.

Verder werkt Yannick als regisseur en choreograaf voor eerdere producties van NoNonsense en van Fontys Musical Incubator waaronder The Spitfire Grill, Wat/Als? en Wonderlijk huis. Ook maakte hij de eigen producties Ontastbaar en Bijna Normaal. Als choreograaf en regie-assistent werkte Yannick aan Girlfriends. Hij was choreografie-assistent bij Song and Dance: Broadway by night, Song and Dance: (r)Evolution, Midzomernachtdroom en het benefietconcert Back to India.

In 2009 werd Yannick genomineerd voor de Tom Odems Award.  Yannick was werkzaam als swing in Anastasia waar hij o.a. de rol van tsaar speelde. In Aladdin speelde hij Cover Babkak en was hij Fight Captain. Yannick kreeg een nominatie voor de Musical Awards voor de geweldige rol van de herbergier Thénardier in Les Misérables.

Esmee Mardjan

Als tiener danste Esmee in de productie Il Segreto di Susanna van de Nationale Reisopera. Tijdens haar opleiding aan de Fontys Hogeschool  voor de Kunsten in Tilburg speelde ze in verschillende producties binnen en buiten school, zoals Elektra en The Addams Family, en ze liep stage in Sprookjessprokkelaar de Musical in het Eftelingtheater (ensemble & cover Kaat en Titania).
Al op jonge leeftijd begon ze met het volgen van theaterlessen en tijdens haar middelbareschooltijd ging ze naar de Artez Vooropleiding Dans in Enschede. Na haar eindexamen vertrok ze naar Tilburg om daar de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te gaan doen. Naast haar opleiding volgde ze masterclasses bij Theater Rotterdam en Alleyne Dance Company. Ze studeerde af met haar zelfgemaakte voorstelling Kwallenspul, die werd geregisseerd door Alexandra van Marken. Sinds haar afstuderen volgt Esmee zanglessen bij Katrien Verheijden.

U kunt haar  in het theater gezien hebben in The Sound of Music als Liesl von Trapp. Voor deze rol kreeg zij een nominatie als aanstormend talent.

Momenteel doet zij een master op de FHK in Tilburg.

docent_oud_dana.png

Dana van der Geer

Dana zong op jonge leeftijd al mee in een kinderkoor. Tijdens de middelbare school volgde ze een extra theaterklas op school. Na het behalen van haar VWO diploma begon ze in 2014 aan de studie musicaltheater aan de dansacademie in Tilburg om na 2,5 jaar de overstap te maken naar de studie muziektheater waar ze in mei 2019 is afgestudeerd.

Tijdens haar studie heeft ze les gehad van onder andere Edward Hoepelman, Katrien Verheijden, Marc Krone, Brigitte Odett en Florian Boutonnier. Ook heeft ze tijdens haar studie Hedy la Rue in How To Succed In Business Without Really Trying gespeeld, was ze te zien in Titanic onder regie van Paul Eenens en vervulde ze de rol van Charlotte Malcolm in A Little Night Music onder regie van Koen van Dijk.

Naast haar opleiding is Dana sinds 2017 werkzaam als zangeres o.a. bij meidengroep The Gatsby Girls.

Ze was understudy voor de rol van Sophie in Mamma Mia.

De afgelopen jaren stond Dana in het theater in Wenen in de cast van Rebecca. Dit seizoen speelt zij Kit in Pretty Woman.. 

 

bottom of page